Caractersitici suplimentare pentru ventilatoare centrifugale

Ventilatoarele au in general mai multe caracteristici suplimentare. Clapeta antiretur are rolul de a impiedica aerul aflat in exterior sa intre in baie. Va veti dori in mod sigur acest lucru, mai ales in momentul in care puneti ventilatorul pe coloana de aerisire a cladirii pentru ca altfel riscati ca toate mirosurile de pe coloana sa va intre in incapere. Daca ventilatorul va avea si o astfel de clapeta atunci in mod sigur va tine la distanta tot ce inseamna aer neplacut.

Protectia suplimentara a motorului este foarte importanta. Avantajul ventilatoarelor care au o asemenea protectie este considerabil. In cazul in care se supraincalzeste, este supus la socuri ori la caderi de tensiune, aparatul se va opri in mod automat si va avea astfel si o durata mult mai lunga de viata.

Treptele multiple de turatie sunt o caracteristica utila pentru ca veti putea sa alegeti regimul de functionare in functie de preferinte. Daca reglati dispozitivul la turatii mici veti avea parte in acelasi timp si de un zgomot redus dar si de un consum mai mic de energie electrica.

Telecomenzile sunt si ele importante. Exista ventilatoare care sunt dotate cu telecomanda pentru a se opri sau porni de la distanta, pentru a utiliza mai usor aparatul, dar este de preferat sa existe si posibilitatea de a il controla direct, prin intermediul unor butoane, amplasate de obicei pe carcasa.

Senzorii diversi si sistemele de actionare. In cazul acesta veti avea mai multe optiuni. In ceea ce priveste pornirea puteti sa cumparati ventilatoarepentru baie care sa devina active in momentul in care umiditatea va depasi un anumit nivel. Puteti de asemenea sa alegeti si ventilatoare pentru baie cu senzori de prezenta care sa porneasca numai in momentul in care se afla cineva in baie.