De ce sa alegem sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura?

Ventilatia incaperilor este esentiala pentru o casa asa cum este si energia electrica, apa curenta ori sistemul de incalzire. Putem trai si fara, insa confortul se va diminua considerabil. Constructiile moderne sunt izolate bine termic, anvelopa exterioara a unei cladiri e etansa, o ventilatie naturala e practic imposibila, vapori, mirosuri din bai sau din bucatarii, fumul de tigara si mucegaiurile se acumuleaza si au si un efect nociv asupra confortului si a cladirii. Din motivul acesta pierderile de caldura in timpul aerisirii determina in mare parte necesarul energetic.

Sistemele de ventilatie controlate, cu recuperarea de caldura din aerul extras, ofera si posibilitatea intercalarii unui schimbator de caldura in pamant. Sistemul este complet automatizat, silentios iar aerul proaspat se va filtra si va fi climatizat si introdus in camere fara curenti de aer.

Avantajele sunt confortul sporit si climatul sanatos pentru ca aerul umed si viciat va fi inlocuit permanent de aer proaspat si filtrat. Aceste aparate au costuri de incalzire reduse cu pana la 40 de procente datorita recuperarii aerului care este evacuat, deranj fonic redus pentru ca geamurile sunt in permanenta inchise, siguranta sporita impotriva infractorilor. Mirosurile din bucatarie, baie si fumul de tigara vor fi transportate permanent in exterior.

Climatizarea aerului proaspat introdus pe timp de canicula ori iarna cu schimbator de caldura in pamant se dovedesc a fi extrem de utile pentru ca vor creste valoarea imobilului construit daca au instalat si un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura.