Recomandari ventilatoare axiale

O alta recomandare cu privire la sistemul de montare este legata de inaltimea de amplasare. Astfel, ventilatoarele axiale de perete trebuie sa fie situate la minim jumatate de metru mai sus comparativ cu inaltimea la care oamenii isi desfasoara activitatea in incinta respectiva. De asemenea, va trebui sa avem in vedere si alte aspecte cum ar fi necesarul de ventilatie si numarul de schimbari pentru aerul din incinta in interval de o ora. In cazul in care e necesar, impreuna cu aerisirea oferita cu ajutorul ventilatoarelor, necesarul se poate suplimenta introducand aerul la diferite intervale orare.

Tinand cont de toate aspectele dar si de mediul in care urmeaza sa functioneze ventilatoarele de perete, veti putea sa alegeti o solutie potrivita. Protectiile suplimentare sunt obligatorii in medii cu umiditate mare, cu praf sau cu potential coroziv pentru o functionare eficienta si de durata.

Ventilatia corespunzatoare a incintelor e o necesitate absoluta mai ales in conditiile in care temperaturile, ne referim in special la sezonul estival, depasesc pragurile limita admise. In orice domeniu sunt necesare ventilatoarele si sistemele de ventilatie, indiferent ca vorbim despre insitutii, de scoli, de hale industriale, de ateliere de productie, de magazine sau de depozite alimentare si chiar de spatii rezidentiale, sunt absolut necesare.

Atat pentru firme cat si pentru companii si la nivel individaul va interveni o intrebare: cum alegem criteriile in functie de care se va face selectia unor solutii de ventilatie? Vom incerca sa va oferim un raspuns.

Primul aspect de care va trebui sa tinem cont este mediul in care activam ventilatorul si existenta sau inexisteta unui sistem de ventilatie auxiliara. Unele medii precum cele din sectorul industrial, prezinta conditii de praf si de temperaturi extreme, substate corozive ori un grad de umiditate mare. Este foarte important sa existe si un sistem de tubulatura pentru ventilatie. Acesta e unul din factorii care va determina si alegerea unui ventilator potrivit care poate fi ventilator axial de perete ori alte solutii precum ventilatoarele centrifugale ori ventilatoarele de acoperis centrifugale.