Sfaturi pentru a alege ventilatoare de baie

Sistemele de montare ale ventilatoarelor difera: sunt modele de perete, modele care pot fi incadrate in ferestre si modele de ventilatoare axiale sau centrifugale pentru sisteme de aerisire care au tubulatura. Cele mai des folosite raman ventilatoarele de perete sau de ferestre pentru ca ventilatoarele axiale ori centriugale sunt concepute pentru sisteme complexe de ventilatie.

Va trebui sa verificati nivelul de zgomot pe care ventilatoarele il emit. Nu va doriti ca de fiecare data cand ventilatorul porneste sa aveti parte de un sunet foarte puternic si deranjant. Un alt factor, la fel de important pentru a alege ventilatorul este de asemenea si silentiozitatea. Nivelul de zgomot emis de catre un ventilator petru baie se poate verifica din specificatiile tehnice ale produsului ori din descrierea lui.

Daca intr-adevar vreti ceva silentios poate sa existe si o asemena varianta dar va fi putin mai constisitoare.

Senzorul de umiditare poate sa fie prezent sau nu. Un astfel de senzor prezent la ventilatorul din baie isi va dovedi utilitatea mai ales in momentul in care faceti dus sau baie. Detectand un nivel ridicat de umiditate, aparatul va fi pornit si va ajuta si la mentinerea umiditatii la un nivel cat mai bun.

Clapeta antiretur are rolul de a impiedica aerul aflat in exterior sa intre in baie. In mod sigur va doriti asta mai ales daca ventilatorul este pe coloana de aerisire a intregului imobil pentru ca altfel riscati ca toate mirosurile din aceasta coloana sa ajunga in interior. Daca ventilatorul pentru baie pe care il alegeti are si aceasta clapeta veti sti sigur ca urmeaza sa tina la distanta si aerul neplacut.