Sfaturi pentru ventilatoare centrifugale

Baia intr-o locuinta este o camera destinata relaxarii si reimprospatarii, prin umare va trebui sa respecte si un mare grad de confort. Acest spatiu este insa expus tot timpul la umiditate excesiva si va aparea riscul formarii mucegaiului si igrasiei. Astfel de neajunsuri se pot elimina cu ajutorul unei ventilatii corecte si alegerea ventilatorului potrivit pentru baie devine o misiune importanta.

A alege ventilatoarele de baie la pret redus poate sa fie de cele mai multe ori o greseala. Desi au un pret mic, asta nu inseamna si o mentinere a calitatii sau a parametrilor de functionare si sunt si mai multi factori ce ar trebui avuti in vedere pentru aceste optiuni. Asa cum baile, in special cele de apartamente nu au in general ferestre pentru aerisire, sau daca au, ferestrele sunt de dimensiuni reduse, ventilatia va deveni insuficienta. Ventilatoarele de la baie trebuie sa se aleaga tinand cont de criteriile pe care le vom enumera.

Puterea unui ventilator este principalul factor de care va trebui sa tineti cont. Fiind exprimata in metri cubi pe ora puterea unui ventilator va trebui sa fie suficienta pentru ca tot spatiul sa se bucure de aerisire. Se recomanda ca un ventilator de baie sa aiba o putere suficient de buna pentru a putea inlocui aerul din camera de minim 8 ori intr-o ora.