Sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura

Sistemele de ventilatie descentralizata pentru case sau spatii de birouri, sunt produse de inalta calitate. Ventilatia prin simpla deschidere a geamului, mai ales in sezonul rece este invechita. Acum aerul filtrat si proaspat poate fi asigurat fara pierderi de caldura. Aerul din interior este evacuat si caldura se transfera  aerului curat care este introdus in incapere.

Dispozitivele moderne functioneaza cu un consum mic de energie si in situatiile in care ventilatia este permanenta recupereaza cel putin 76 de procente din caldura mentinand totodata si un climat placut in incapere. Dispozitivul va scadea costurile pentru caldura, va spori confortul in casa si va fi benefic si pentru mediul inconjurator deoarece scad emisiile de dioxid de carbon.

Sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura

Puteti sa deschideti si ferestrele in zilele toride de vara si va recomandam ca atata timp cat aveti fereastra deschisa sa opriti dispozitivul de ventilare.

O familie care are patru membrii si locuieste intr-un apartament va produce in jur de 14 litri de apa, fara sa calculam si activitatile precum spalatul, gatitul si respiratia persoanelor din interior, a animalelor de companie sau a plantelor.

Umezeala excesiva din aer poate cauza deteriorari ale cladirii din cauza formarii condensului si utilizand aparate de ventilare acestea pot fi evitate. In plus, aceste aparate ajuta si la evaporarea umezelii din mobila si covoare si a continutului foarte mare de dioxid de carbon care pot sa duca la deteriorarea sanatatii si extenuare, vor fi eliminate.

Aerul curat este important pentru ca oamenii se poata beneficia de confort in camere inchise. Aceasta este o premisa generala pentru confort si sanatate si pentru a pastra cladirile in stare buna. In timp, constructiile s-au izolat tot mai bine pentru a se putea evita pierderile de cladura.

Noile norme ce tin de eficienta energetica impun si tehnici de constructie care sa izoleze cat mai bine cladirile. Pe primul loc se afla consumul de energie pentru incalzirea si prepararea apei calde in locuinte. Casele eficiente sunt foarte bine izolate iar casele pasive reduc pana la aproape de zero consumul de energie pentru incalzire.

Aerisirea deschizand geamurile este cea mai simpla metoda de alimentare cu aer curat, dar nu mai corespunde cu noile tehnici de constructie, respectiv cu izolatiile termice foarte bune. Locuitorii constructiilor noi nu sunt in general constienti de necesitatea unor aparate pentru ventilare controlat. In cazul in care nu aerisiti suficient apare condensul si mucegaiul, iar sanatatea se deterioreaza si la fel si cladirea. In alte cazuri, atunci cand se aeriseste excesiv se va pierde o mare cantitate de energie termica.

Obiectul de interes al tuturor sunt conditiile de locuit igienice dar si confortabile, si economia de energie. Ventilatia controlata pentru case nu este doar o motivatie ci si un tel al standardelor de constructie din prezent.

Ventilatia controlata a camerelor cu recuperare de caldura indeplineste toate conditiile si cerintele. Caldura din aerul eliminat va fi filtrata si recastigata cu ajutorul unui schimbator de caldura si transmisa aerului rece. Procesul va duce la scaderea cheltuielilor cu incalzirea si va asigura si un schimb de aer permanent si un confort sporit.