Ventilatoare baie

Baia este o incapere care are nevoie de aerisire constanta din cauza caldurii si din cauza umiditatii excesive. Una din cele mai mari probleme pe care o are o baie este reprezentata de fereastra de aerisire care fie este prea mica si nu asigura circulatia corecta a aerului fie nu exista. Sunt multe locuinte in care evacuarea aerului se face cu orificii speciale existente pe coloana de aerisire centrala dar in majoritatea cazurilor aceasta nu este suficienta pentru o buna aerisire. Pentru a se asigura un aer curat in baie si pentru a va feri de mucegai si igrasie puteti sa instalati ventilatoare speciale pentru aceasta incapere. Sunt pe piata mai multe tipuri de ventilatoare pentru baie in asa fel incat inainte de a alege unul este recomandat sa luati in calcul si caracteristicile pe care le au aceste dispozitive.

Pentru mai multe informatii accesati paginile cum alegem un ventilator baie, cum cumparam un ventilator baie si sfaturi ventilatoare baie.

In functie de locul in care se va amplasa un dispozitiv in baie se opteaza pentru ventilatoare care se monteaza pe pereti sau la fereastra. Pentru apartamentele a caror constructie nu are un geam la baie dispozitivele se monteaza in locul grilei de aerisire din peretele coloanei de aerisire.

Ventilatoare baie

Sunt modele de ventilatoare centrifugale sau axiale pentru tubulatura .In functie de posibilitatile de montaj , si de configuratia incaperii se poate alege una din cele doua variante.

Pentru montajul direct pe peretele exterior se vor utiliza ventilatoare axiale prevazute grila de protectie la ploaie. Ventilatoarele centrifugale sunt recomandate pentru cazurile in care evacuarea aerului se face prin coloana magistrala sau in orice alta varianta cu montaj pe tubulatura .

Ventilatoare pot fi prevazute cu grile cu actionare automata , deschidere la pornire si inchidere automata in momentul in care nu functioneaza. Utilizarea acestor modele protejeaza baia de insecte, mirosuri, de frigul ce poate sa creeze disconfort in anotimpul rece, etc.

Inainte de a cumpara un ventilator va recomandam sa luati in calcul si puterea pe care o are raportata la suprafata baii in care aparatul se va amplasa. Va trebui sa aveti in vedere si debitul de aer ce poate fi ventilat in raport cu volumul pe care il are baia. Pentru o baie de dimensiuni medii debitul de aer recomandat al ventilatorului ar trebui sa fie intre 120 si 200 metri cubi pe ora.

Un alt aspect pe care va fi bine sa il luati in calcul este silentiozitatea aparatului . Verificati cu atentie caracteristicile tehnice inainte de a face orice alegere . Nu uitati sa luati in considerare si clasa de consum pe care o are ventilatorul.