Ventilatoare industriale

Ventilatoarele centrifugale destinate spatiilor industriale sunt fabricate din materiale rezistente, motoarele sunt fie in constructie ATEX - pentru utilizare in medii cu potential exploziv sau rezistente la temperaturi mai inalte decat media. 

Pentru mai multe informatii accesati paginile despre ventilatoare, tipuri de ventilatoare industriale si despre ventilatoare industriale.

Spatiile industriale au nevoie de asigurarea unui mediu sanatos pentru personalul din incinta. Procesele tehnologice ce se desfasoara in aceste spatii pot duce la cresterea excesiva a tempaturii sau a umiditatii, la dispersarea in aer a particulelor de praf sau a particulelor materialelor prelucrate. Aceste situatii sunt cele mai importante dar nu sunt singurele ce necesita utilizarea ventilatoarelor in industrie. Racirea utilajelor este de asemenea una dintre cele mai importante aplicatii de ventilatie. 

Ventilatoarele industriale sunt facute in asa fel incat sa ofere cea mai buna eficienta si sa asigure un mediu confortabil chiar si in spatiile cele mai sensibile. Aceste ventilatoare sunt facute cu o foarte mare precizie si doar sub supravegherea stricta a unei echipe de ingineri din domeniu.

Ventilatoarele industriale sunt utilizate ca si tehnologii moderne de ultima generatie si se potrivesc nevoilor zilnice din industria de fabricatie din prezent. Alegand un sistem de ventilare industirial se evita vicierea aerului si se ofera si o foarte buna protectie impotriva depunerilor de praf sau impotriva umiditatii in exces.

Ventilatoarele axiale sau ventilatoarele centrifugale sunt desemnate sa poata face fata aplicatiilor standard sau conditiilor speciale de lucru din anumite zone. Ar trebui sa se stie ca aceste ventilatoare se pot fabrica din aliaje speciale sau din otel conform cu specificatiile clientilor. In cazul in care este necesar, ventilatoarele industriale pot sa fie fabricare pe comanda dar cele mai multe echipamente exista deja si sunt proiectate in functie de anumite tipare si pentru anumite utilizari specifice. 

Cele mai comune ventilatoare si aplicatiile acestora in industrie sunt :

- Ventilatoare ATEX pentru evacuarea vaporilor periculosi cu potential exploziv in aplicatii din industria chimica si petro-chimica

- Ventilatoare pentru vopsitorii ce ajuta la eliminarea vaporilor de vopsea din incintele speciale dar si la filtrarea aerului pentru pastrarea unui mediu optim fara particule ce se pot depune pe suprafetele proaspat vopsite 

- Ventilatoare rezistente la temperaturi inalte pentru racirea furnalelor, a utilajelor si a partilor acestora

- Ventilatoare pentru uscarea materialului lemnos in industria de prelucrare a lemnului

- Ventilatoare de inalta presiune pentru transportul pneumatic al cerealelor in agricultura

- Ventilatoare speciale pentru uscarea si prevenirea formarii mucegaiurilor in silozurile de cereale / ventilatoare centrifugale pentru aerarea cerealelor. Ventilarea cerealelor din silozuri are ca principal scop mentinerea unei temperaturi optime pentru conservarea acestora dar si pentru a evita proliferarea insectelor si a altor daunatori ce pot compromite calitatea cerealelor.

- Ventilatoare axiale de dimensiuni mari pentru ventilarea serelor de plante sau a fermelor de animale in agricultura si zootehnie - ventilatoare profesionale pentru recircularea aerului in sere si solarii. Ventilatoare  pentru recircularea si destratificarea aerului in ferme de porci,ferme de bovine, ferme de pui, cipercarii, sere, solarii, hale industriale etc